Potrivit sursei citate, Elena Udrea și-a exprimat în scris dorința de a nu fi consultată ginecologic, cererea fiind completată în fața oamenilor legii.
„În conformitate cu Legea 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele încarcerate beneficiază de asistență medicală. Cu privire la controlul ginecologic, acesta face parte din totalul examenelor medicale, dar în situația în care persoana refuză examinarea, aceasta nu va fi efectuată (refuzul se consemnează în scris)”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei, transmis miercuri agenției MEDIAFAX.
Astfel, dacă este consemnat refuzul persoanei private de liberate de a fi examinată, aceasta nu mai este dusă la spital din unitatea de detenție.
Echipa de comunicare a Elenei Udrea, aflată în Arestul Poliției Capitalei, a scris pe pagina acesteia de Facebook că deputata va fi dusă, joi dimineața, „împotriva voinței sale”, la Spitalul „Dimitrie Gerota” pentru control ginecologic, deși a declarat că nu vrea să facă acest control, pentru a-și exercita dreptul de a refuza în fața medicului de la spital.
„Mâine dimineață (joi – n.r.), la ora 10, împotriva voinței sale, Elena Udrea va fi dusă la Spitalul Dimitrie Gerota pentru control ginecologic. Deși a declarat că nu vrea să facă acest control, va fi totuși dusă în cătușe pentru a-și exercita dreptul de a refuza în fața medicului de la spital!”, este scris pe Facebook.
Echipa de comunicare întreabă retoric ce regulament „inept” poate obliga femeile la o așa situație umilitoare și de ce, pe lângă jena de a se trezi în fața ginecologului în cătușe, este nevoie să fie cheltuiți atâția bani cu plimbatul cu duba până la spital și înapoi, atâta timp cât își pot exercita dreptul de a refuza în fața medicului de la arest.
Elena Udrea este arestată preventiv în dosarul „Gala Bute” din 25 februarie.
Mandatul de arestare preventivă pe numele Elenei Udrea a fost emis pentru: infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec; infracțiunea de luare de mită în legătură cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA; infracțiunea de luare de mită în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani; infracțiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea „Galei Bute”, se arată în decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.
Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe imobile și pe câteva milioane de lei din averea Elenei Udrea, aceeași măsură fiind luată și în cazul celorlalți inculpați din dosarul „Gala Bute”, declara avocatul Marius Striblea.
Elena Udrea a mai stat în Arestul Poliției Capitalei din seara zilei de 10 februarie, când a fost reținută de procurorii DNA, în ziua următoare ea fiind arestată prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, în dosarul „Microsoft”. În 17 februarie, Elena Udrea a fost scoasă din arest și plasată în arest la domiciliu, în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a judecat contestația deputatului PMP.
Camera Deputaților a avizat, în 9 februarie, urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a Elenei Udrea atât în dosarul „Microsoft”, cât și în dosarul „Gala Bute”.
În 23 februarie, Camera Deputaților a avizat ultimele cereri ale procurorilor de urmărire penală și arestare preventivă a deputatului PMP, în dosarul „Gala Bute”.
În același dosar sunt arestați preventiv fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja și primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriță. Fostul consilier al Elenei Udrea Ștefan Lungu și fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetați în arest la domiciliu.
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat și el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanții a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica și Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească țara și să se prezinte la Poliția Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.
În același dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, și Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana a Elenei Udrea.
De asemenea, potrivit unor documente ale DNA obținute de MEDIAFAX, Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții, este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”.